Definita cuvantului bivoltin
BIVOLTÍN, -Ă adj. (despre insecte, viermi de mătase) care prezintă două generații pe an. (< fr. bivoltin)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu bivoltin
DICLÍN, -Ă adj. (Despre flori) Care poartă organe ale unui singur sex (stamine sau pistil); (despre plante) care posedă astfel de flori. [< fr. dicline, cf. gr. di – despărțit, kline – pat]. Vezi definitia »
ZEPELÍN s.n. Balon dirijabil de mari dimensiuni, cu un înveliș rigid de metal și cu numeroase compartimente umplute cu hidrogen. [Var. țepelin s.n., var. (după alte surse) zeppelin s.n. / < germ. Zeppelin, cf. Ferdinand von Zeppelin – numele inventatorului]. Vezi definitia »
DEBREȚÍN, debrețini, s. m. Cârnat preparat dintr-un amestec de carne tocată de vită și de porc, introdus în intestine subțiri de porc și segmentat prin răsucirea unor bucăți de circa 10 cm. – Din germ. Debreziner. Vezi definitia »
in engleza DO NOT DISTRIBUT Vezi definitia »
In sectoarele miniere mai multe locuri de muncă formau un REVIR. Revirul constituia de fapt locul de muncă pentru un maistru minier. Maistrul respectiv răspundea de întreaga activitate a locurilor respective. Aceste locuri de muncă puteau fi productive sau de deservire. Mă suprinde că un cuvânt atât de uzitat în minerit nu se regăsește in DEX! Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z