Definita cuvantului branhio
BRANHI(O)- elem. „branhii”. (< fr. branchi/o/-, cf. lat. bronchia, gr. brankhia)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu branhio
ÁPIO s.m. Denumire comercială pentru varietatea de țelină de la care se consumă tulpina groasă, nu rădăcina (Apium graveolens, varietate dulce), din sp. apio. Vezi definitia »
BAZIO- elem. „baza craniului”. (< fr. basio-, cf. gr. basis, suport) Vezi definitia »
STUDIÓ s.n. 1. Cameră de studiu sau de lucru a unui artist, a unui fotograf etc. ♦ Pat, divan prevăzut cu o ladă pentru păstrarea lenjeriei și cu etajere pentru cărți. 2. Cameră, încăpere amenajată special în vederea reproducerii și transmiterii cât mai perfecte a programelor de radio și televiziune. ♦ Studio cinematografic = ansamblu de clădiri, instalații și amenajări speciate care deservesc procesul de turnare a filmelor. [Pron. -di-o. / < fr., engl. studio]. Vezi definitia »
CARIO- Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) nucleul celular”. [Pron. -ri-o-. / < fr. caryo-, cf. gr. karyon – nucleu, nucă]. Vezi definitia »
EBULIO- Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) fierbere”, „de fierbere”, „ebuliție”. [Pron. -li-o-. / < fr. ébulio-, cf. lat. ebullire – a fierbe]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z