Definita cuvantului burghez
BURGHÉZ, -Ă I. adj. care aparține burgheziei. II. s.m. f. 1. (în feudalism) orășean, târgoveț. 2. persoană care face parte din burghezie. ♦ mic-~ = a) persoană din mica burghezie; b) filistin. (< it. borghese, după fr. bourgeois)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu burghez
MILANÉZ, -Ă, milanezi, -e s. 1. S. m., s. f. Persoană care locuiește în orașul Milano sau este originară de acolo. 2. S. f. Tricot de mătase folosit pentru confecționarea obiectelor de lenjerie. ◊ (Adjectival) Cămașă milanezăMilano + suf. -ez. Vezi definitia »
FILOPORTUGHÉZ, -Ă adj., s.m. și f. Partizan, prieten al portughezilor. [Cf. it. filoportughese]. Vezi definitia »
CALABRÉZ, -Ă, calabrezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Calabriei sau este originară de acolo. 2. Care aparține Calabriei sau calabrezilor (1), privitor la Calabria sau la populația ei. – Din it. calabrese, fr. calabrais. Vezi definitia »
RETÉZ, reteze, s. n. 1. (Pop.; în expr.) La retezul părului = în locul unde se retează părul; la ceafă. 2. (Înv.) Diametru. – Din reteza (derivat regresiv). Vezi definitia »
BRUXELLÉZ, -Ă, bruxellézi, -e, s.m. și f., adj. (Persoană) care face parte din populația de bază a orașului Bruxelles sau este originară de acolo. (din Bruxell[es] (n. pr.) + suf. -ez) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z