Definita cuvantului cala
CALÁ vb. tr. 1. a imobiliza o piesă, un organ de mașină înainte ca acesta să intre în funcțiune. 2. a așeza la orizontală suportul unui aparat topografic de vizare. (< fr. caler)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cala
SIGILÁ vb. tr. a aplica un sigiliu, a pecetlui. (< lat. sigillare) Vezi definitia »
DRIBLÁ vb. I. intr. (Sport) A conduce mingea cu abilitate, având un adversar care stă în cale. [< fr. dribbler, cf. engl. dribble]. Vezi definitia »
ÎMBĂLÁ, îmbălez, vb. I. Tranz. A umple de bale; a umezi cu salivă; spec. a muia cu salivă firul de tors în timpul torsului manual. ♦ Fig. A folosi cuvinte vulgare (la adresa cuiva). – În + bale. Vezi definitia »
REPROFILÁ vb. I. tr. 1. A schimba profilul, a reorganiza (o instituție, o întreprindere etc.). 2. A reface profilul unei piese degradate, al unei șosele vechi care se modernizează. ♦ refl. A-și schimba meseria, calificarea. [< re- + profila]. Vezi definitia »
CONTROLÁ, controlez, vb. I. Tranz. 1. A supune controlului, a verifica. 2. A domina, a stăpâni. ♦ Tranz. și refl. (Despre oameni) A-și dirija propriile gesturi și mișcări. – Din fr. contrôler. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z