Definita cuvantului cardioscopie
CARDIOSCOPÍE s. f. examinare a contracțiilor inimii la cardioscop. (< fr. cardioscopie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cardioscopie
TIMPANOPLASTÍE s. f. intervenție chirurgicală pentru refacerea timpanului perforat. (< fr. tympanoplastie) Vezi definitia »
AGITÁȚIE1 s. f. Principal mijloc folosit de partidele comuniste și muncitorești, constând dintr-o activitate sistematică, orală și scrisă, în scopul întăririi continue a legăturii cu masele, al educării lor politice și al mobilizării la lupta pentru construirea societății socialiste. ◊ Punct de agitație = centru în care un grup de agitatori duc muncă de lămurire cu cetățenii din sectorul respectiv cu privire la unele probleme importante de actualitate. – Fr. agitation (lat. lit. agitatio, -onis); rus. agitacija. Vezi definitia »
OLIGOFRENOLOGÍE s.f. Ramură a medicinii care studiază oligofreniile. [Gen. -iei. / cf. fr. oligophrénologie]. Vezi definitia »
DOCUMENTÁȚIE, documentații, s. f. Totalitatea mijloacelor de informare relative la o problemă sau la un domeniu de activitate; documentare. – Din fr. documentation. Cf. rus. dokumentațiia. Vezi definitia »
ATARAXÍE s. f. 1. Concepție filozofică idealistă, în antichitate, care susținea că omul trebuie să tindă spre o stare de perfectă liniște sufletească. 2. (Med.) Stare bolnăvicioasă de pasivitate a unui organ sau a unei funcțiuni. – Fr. ataraxie (< gr.). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z