Definita cuvantului taxid
TAXÍD, taxiduri, s. n. (Înv.) Călătorie pe care o făceau negustorii (în străinătate) pentru a vinde sau a cumpăra marfă.** Marfă adusă (din țări străine). – Ngr. taxidi.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu taxid
CONDROÍD, -Ă I. adj. cu aspect de cartilaj. II. s. f. pl. substanțe complexe compuse din proteine cu polizaharide, care intră în structura cartilajelor. (< fr. chondroïde/s/) Vezi definitia »
CONOÍD, -Ă I. adj. de formă conică. II. s. n. suprafață generată de o dreaptă care se menține paralelă cu un plan dat și se sprijină pe o dreaptă fixă și pe o curbă fixă. (< fr. conoïde) Vezi definitia »
LIVÍD, -Ă adj. palid, învinețit la față. (< fr. livide, lat. lividus) Vezi definitia »
LICHÍD, -Ă I. adj., s. n. (corp) care curge, având proprietatea de a lua forma vasului în care se află. II. adj. 1. (despre mijloace de plată) în numerar, de care se poate dispune oricând, imediat. 2. consoană ~ă (și s. f.) = denumire a consoanelor laterale și a celor vibrante. (< fr. liquide, lat. liquidus) Vezi definitia »
OXIACÍD, oxiacizi, s. m. Acid anorganic care conține în molecula sa și oxigen. [Pr.: -xi-a-] – Oxi[gen] + acid. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z