Definita cuvantului tăbăcăresc
TĂBĂCĂRÉSC, -EÁSCĂ, tăbăcărești, adj. Care aparține tăbăcarilor, privitor la tăbăcari. ◊ Lână tăbăcărească = lână care se smulge de pe pielea de oaie dată la tăbăcit. – Din tăbăcar + suf. -esc.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu tăbăcăresc
ARABÉSC s.n. (Mai ales la pl.) 1. Ornament inspirat din arta arabă. ♦ Motiv decorativ ornamental cu linii și curbe înclinate bizar, constând din diverse figuri (linii, frunze, flori etc.) împletite simetric. 2. (Coregr., sport) Poziție în dansul academic, la patinaj sau la gimnastică, cu piciorul liber întins și ridicat înapoi. // s.f. Compoziție muzicală cu caracter avântat și grațios. [Pl. -uri. / < fr. arabesque, it. arabesco, germ. Arabeske]. Vezi definitia »
Găsesc normal ca substantivul sponsor să aibă echivalentul în verbul a sponsora ( eu sponsorez, tu sponsorezi, etc ) și nu în sponsoriza, particula iza îngreunând un verb tranzitiv preluat din engleză Felicitari pentru o realizare de exceptie, acest dicționar la îndemâna tuturor. Vezi definitia »
VULPĂRÉSC, -EÁSCĂ, vulpărești, adj. (Rar) Vulpesc (1). – Vulpe + suf. -ăresc. Vezi definitia »
gușteresc, -ească, gușterești adj. parșiv, mârșav. Vezi definitia »
COMPACT-DISC s. n. disc optic, de proporții reduse (12 cm diametru), conținând date digitalizate, decodabil prin sistem laser. (<engl. compact-disk) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z