Definita cuvantului carusel
CARUSÉL s. f. 1. instalație din mai mulți căluți de lemn, pe care încalecă copiii și care se învârtesc pe o pistă circulară; călușei. 2. dispozitiv circular pentru manutențiune (1). un ~ aerodinamic = turn metalic pe un suport rotativ, pe care se poate monta un obiect profilat în vederea măsurării forțelor aerodinamice; strung-~ = strung cu axa de rotație verticală, la prelucrarea pieselor grele de înălțime mică. 3. reprezentație a unui grup de călăreți care execută o serie de mișcări de dresaj. 4. circulație intensă de vehicule în diverse sensuri. 5. (fig.) succesiune rapidă de oameni, de lucruri. (< fr. carrousel)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu carusel
SPINÉL s. m. minereu de magneziu, cristalizat, de culoare roșie, galbenă, albastră sau verde, piatră prețioasă. (< fr. spinelle) Vezi definitia »
BUBONOCÉL s.n. (Med.) Hernie inghinală incompletă. [< fr. bubonocèle, cf. gr. boubon – stinghie, kele – tumoare]. Vezi definitia »
AȚEL, com. în jud. Sibiu; 4.120 loc. (1991). Expl. de nisipuri. Stație de c. f. Biserică fortificată (sec. 14-15). Vezi definitia »
vărgățél (pop.) adj. m., pl. vărgățéi; f. vărgățéa, pl. vărgățéle Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z