Definita cuvantului catatermometru
CATATERMOMÉTRU s. n. termometru medical pentru determinarea cantității de căldură pierdută de corpul omenesc datorită curenților de aer și transpirației. (< fr. catathermomètre)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu catatermometru
ÁNTRU s.n. (Anat.) Cavitate, spațiu gol. [< fr. antre, cf. lat. antrum, gr. antron – peșteră]. Vezi definitia »
RUPÉSTRU, -Ă, rupeștri, -stre, adj. 1. (Despre plante) Care crește pe stânci. 2. (Despre locuințe) Care este construit în stâncă. 3. (În sintagma) Artă rupestră = denumire dată manifestărilor artistice (desen, pictură, gravură sau sculptură) de pe pereții peșterilor sau de pe stânci. – Din fr. rupestre. Vezi definitia »
HEMATIMÉTRU s. n. aparat folosit în hematimetrie. (< fr. hématimètre) Vezi definitia »
MICROVOLTMÉTRU, microvoltmetre, s. n. Instrument de măsură a tensiunilor joase de ordinul milionimilor de volt. – Din fr. microvoltmètre. Vezi definitia »
TAHIMÉTRU s.n. 1. Instrument prevăzut cu un dispozitiv special, care permite determinarea directă a distanței până la punctul vizat prin citire pe o miră așezată în acest punct; stadimetru; taheometru. 2. Instrument pentru determinarea frecvenței mișcărilor unui organ, turației motoarelor etc.; tahometru; celerimetru. ♦ Aparat pentru măsurarea vitezei curentului cursurilor de apă. [< fr. tachymètre]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z