Definita cuvantului catehiza
CATEHIZÁ vb. tr. 1. a învăța pe cineva dogmele religiei creștine. 2. (fig.) a convinge, a îndoctrina. (< fr. catéchiser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu catehiza
DIESELIZÁ vb. A echipa un automobil cu un motor Diesel sau a modifica structura unui motor cu aprindere prin scânteie pentru a-l face să funcționeze ca un motor Diesel. [Pron.: dizeliza] – Din fr. diéséliser. Vezi definitia »
DEZUMANIZÁ vb. I. tr., refl. a face (pe cineva) să-și piardă, a-și pierde caracterele sau sentimentele umane; a (se) abrutiza. II. tr. a prezenta schematic un personaj literar. (< fr. déshumaniser) Vezi definitia »
ELECTROCAUTERIZÁ vb. I. tr. A cauteriza (un țesut) cu ajutorul electrocauterului. [< fr. électrocautériser]. Vezi definitia »
MARTIRIZÁ vb. I. tr. A supune pe cineva unui martiriu; a trece în rândul martirilor; (p. ext.) a chinui, a maltrata. [< fr. martyriser]. Vezi definitia »
EPICLEZA, epiclezii, s.f. 1.Rugaciune prin care Biserica implora puterea divina pentru ca ofranda credinciosilor sa devina Trupul si Sangele lui Cristos si pentru ca Ostia nepatata sa fie spre mantuirea celor care o vor primi la Impartasanie Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z