Definita cuvantului cefalalgie
CEFALALGÍE s. f. durere de cap; cefalee. (< fr. céphalalgie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cefalalgie
PLIÉ s. n. (coregr.) îndoire lentă a picioarelor cu genunchii în afară, urmată de întinderea lor. (< fr. plié) Vezi definitia »
XEROCÓPIE s.f. Copie făcută la xerograf. [Gen. -iei. / cf. it. xerocopia]. Vezi definitia »
TOPOGRAFÍE s. f. Ramură a geodeziei care se ocupă cu tehnica măsurătorilor unei porțiuni a scoarței Pământului, cu determinarea poziției elementelor scoarței terestre pe suprafețe mici (considerate plane), precum și cu tehnica reprezentării grafice sau numerice a suprafețelor măsurate, în scopul întocmirii de hărți și planuri. ♦ Descriere amănunțită a unui loc sub raportul așezării, configurației etc.; mod în care sunt dispuse în spațiu elementele unui ansamblu. – Din fr. topographie. Vezi definitia »
SIDERÁȚIE s. f. 1. pretinsă influență a aștrilor asupra vieții sau sănătății unei persoane. 2. scădere bruscă a forțelor vitale. ◊ șoc nervos dintr-o variație bruscă a potențialului electric. (< fr. sidération, lat. sideratio) Vezi definitia »
TRIBOLOGÍE s. f. Studiul problemelor de frecare și uzare a mecanismelor. – Din fr. tribologie, engl. tribology. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z