Definita cuvantului ceremonios
CEREMONIÓS, -OÁSĂ adj. potrivit unor reguli de politețe exagerată; protocolar, solemn. (< fr. cérémonieux)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ceremonios
scheletós, -oásă, adj. (înv.) scheletic. Vezi definitia »
A FI LĂUDĂROS a se bărbieri, a-și burzului creasta, a se căca pe el, a se cocoși, a-și da aere / ifose, a se da artist / artizanat / crocant / grande / lebădă / mare / rotund, a se da mare sculă de basculă, a face pe boierul / pe nebunu’, a fi cu borșul la foc și cu peștele în iaz, a se împăuna, a-i muri (cuiva) lăudătorii, a se rupe în figuri, a se simți miez, a-și ține nasul pe sus, a umbla cu nasul pe sus, a umbla în bășini, a se umfla în pene, a i se umfla (cuiva) pipota, a nu-și vedea lungul nasului. Vezi definitia »
ROS, ROÁSĂ, roși, roase, adj. 1. Distrus (la suprafață) prin acțiunea lentă a unui agent exterior; uzat, deteriorat; subțiat, măcinat. ♦ Fig. Care a avut mult de-a face cu..., care e plictisit de..., care e consumat de... 2. Fig. Mâncat, măcinat, consumat, chinuit de... – V. roade. Vezi definitia »
COMATÓS, -OÁSĂ adj. Referitor la starea de comă1, care produce comă1. // adj., s.m. și f. (Bolnav) căzut în comă1. [< fr. comateux]. Vezi definitia »
săós, -oásă, adj. 1. (înv. și reg.; și în forma: săuos) care are mult seu. 2. (reg.) de culoarea seului. 3. (înv.; în sintagma) gâlcă săoasă = glandă sebacee. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z