Definita cuvantului chet
CHET s. m. fiecare din perișorii chitinoși, ai anelidelor. (< fr. chéto, cf. gr. khaite, păr)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu chet
BUNGÉT, bungeturi, s. n. (Reg.) Pădure sau porțiune de pădure deasă și întunecoasă; desiș. [Acc. și: búnget] – Cf. alb. bunk. Vezi definitia »
salvét, salvéte și salvéturi, s.n. (reg.) șervet. Vezi definitia »
PICHÉT3 I. s. n. 1. (în trecut) punct întărit la frontiera unei țări unde stă de pază un detașament de grăniceri. ◊ mic detașament de soldați destinat să fie folosit în primul rând în caz de pericol. o~ de incendiu = subunitate de pompieri organizată în cadrul unei instituții sau întreprinderi. 2. ~ de grevă = detașament de greviști, care, stând la poarta întreprinderilor sau a instituțiilor, previn pe cei din afară de declararea grevei și împiedică pe spărgătorii de grevă să acționeze. II. s. m. țăruș de lemn pentru a marca un punct (pe un traseu etc.). (< fr. piquet, germ. Pikett, rus. piket) Vezi definitia »
EXTRANÉT, extraneturi, s. n. Rețea restrânsă de calculatoare, care permite accesul la resursele informatice numai unui grup autorizat de utilizatori. Extranetul mai poate fi privit și ca o extensie a intranetului unei companii, extins și pentru utilizatorii din afara acesteia. – Din engl. extranet. Vezi definitia »
MULTIPLÉT s. m. grup de linii spectrale rezultat din tranzițiile dintre un nivel unic și un nivel cu structură fină. (< fr. multiplet) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z