Definita cuvantului chimiza
CHIMIZÁ vb. tr. a folosi pe scară largă procesele chimice. (< fr. chimiser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu chimiza
FORMOLIZÁ vb. I. tr. 1. A dezinfecta cu formol o încăpere sau obiectele contaminate cu microorganisme patogene. 2. A fixa țesuturile animale cu ajutorul formolului sau al vaporilor de formol. [< formol + -iza, după fr. formoler]. Vezi definitia »
DRAMATIZÁ, dramatizéz, vb. I. Tranz. 1. A prelucra o operă literară (cu caracter epic) pentru a putea fi reprezentată. 2. Fig. A face ca ceva să devină dramatic (2). ♦ (Ir.) A exagera gravitatea unui eveniment, a unei situații; a lua în tragic. – Din fr. dramatiser. Vezi definitia »
AVIZÁ vb. I. 1. tr. A înștiința în prealabil, a avertiza. 2. intr. A-și da avizul, părerea; a decide. [< fr. aviser, cf. it. avvisare]. Vezi definitia »
ELECTRIZÁ, electrizez, vb. I. Tranz. 1. A dezvolta, prin diverse procedee, electricitate în unele corpuri. 2. Fig. A produce asupra cuiva o impresie puternică și bruscă; a entuziasma, a înflăcăra, a anima. – Din fr. électriser. Vezi definitia »
TRANSPOZÁ vb. tr. 1. a transpune intervertind ordinea. 2. (mat.; despre o matrice dată) a transcrie prin simetrie în raport cu diagonala principală. (< fr., engl. transposer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z