Definita cuvantului chiropterofil
CHIROPTEROFÍL, -Ă adj., s. f. (plantă) la care polenizarea sau răspândirea semințelor se face prin lilieci. (< fr. chiroptérophile)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu chiropterofil
REVERSÍBIL, -Ă, reversibili, -e, adj. 1. Care poate reveni, care poate fi adus sau întors înapoi. ♦ (Jur.; despre bunuri) Care urmează să revină, în anumite cazuri, în posesia fostului proprietar. ♦ (Despre rente, pensii) Care, la moartea titularului, trece asupra altei persoane (îndreptățite). 2. (Fiz.; despre unele transformări) Care se poate produce atât într-un sens, cât și în sens invers, fenomenul trecând succesiv prin aceleași stări, pentru a se întoarce la starea inițială. ♦ (Chim.; despre reacții) În care corpurile ce iau naștere din combinarea unor substanțe pot să se recombine, pentru a forma din nou o anumită cantitate din substanțele inițiale. 3. (Mec.) Care poate acționa, care se poate mișca în două sensuri opuse. ◊ Plug reversibil = plug alcătuit din două trupițe simetrice, care poate răsturna brazda, la dus și la întors, în aceeași parte și care servește, în special, la arături pe coaste, pe deal. – Din fr. réversible. Vezi definitia »
MISTIFICÁBIL, -Ă adj. Care poate fi mistificat. [Cf. fr. mystifiable]. Vezi definitia »
LOCALIZÁBIL, -Ă adj. Care poate fi localizat. [Cf. fr. localisable]. Vezi definitia »
sustenábil, -ă adj. 1. (despre probe, argumente, idei etc.) Care poate fi susținut. 2. Care poate fi îndurat, suportat. • pl. -i, -e Vezi definitia »
gentíl (gentílă), adj.1. (Înv.) Păgîn. – 2. Amabil, drăguț. – Var. (înv.) ghentil. Lat. gentilis (sec. XVII) și mai tîrziu din fr. gentil.Der. gentilețe, s. f., din fr. gentilesse; gentilom, s. m., din fr. genilhombre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z