Definita cuvantului medelnicer
MEDELNICÉR, medelniceri, s. m. Titlu dat în evul mediu, în Țara Românească și în Moldova, boierului care turna domnului apă ca să se spele pe mâini, punea sarea și servea bucatele; boier care avea acest titlu. – Medelniță + suf. -ar.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu medelnicer
ȘMÉCHER, -Ă, șmecheri, -e, adj. (Adesea substantivat) Care știe să iasă din încurcături, pe care nu-l poți păcăli; abil; isteț, dezghețat; șiret, șarlatan. – Din germ. Schmecker „persoană cu gust rafinat”. Vezi definitia »
HÉDER s. n. parte componentă a combinelor de cereale dintr-o platformă pe care se montează aparatul de tăiere, despicătorul de lan, un transportor, rabotorul și mecanismele de acționare a acestora. (< rus. heder, engl. header) Vezi definitia »
FRÂNGHIÉR, frânghieri, s. m. Persoană care confecționează frânghii1 sau obiecte din frânghie1; persoană care vinde frânghii1 sau obiecte făcute din frânghie1. [Pr.: -ghi-er] – Frânghie + suf. -ar. Vezi definitia »
THRÍLLER s.n. (Anglicism) Roman, povestire sau film polițist, senzațional sau de groază. [< engl. thriller, cf. thrill – a emoționa puternic]. Vezi definitia »
RACHIÉR, rachieri, s. m. (Înv.) Cel care fabrica sau vindea rachiu. [Pr.: -chi-er] – Rachiu + suf. -ar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z