Definita cuvantului clupă
CLÚPĂ s. f. 1. compas forestier pentru măsurarea diametrelor arborilor sau buștenilor. 2. portunealtă pentru tăierea manuală a filetului la țevi și la bare rotunde. 3. piesă la mașina de lățit și egalizat, care prinde marginea țesăturii prelucrate. 4. șablon de secționare pentru cuparea urechilor la câinii de rasă. (< germ. Kluppe)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu clupă
PRESGARNITÚRĂ, presgarnituri, s. f. Garnitură de etanșare a unui organ mobil al unei mașini. – Din fr. presse-garniture. Vezi definitia »
SPÉȚĂ, spețe, s. f. 1. Specie. 2. Pricină adusă spre rezolvare înaintea unui organ de jurisdicție. ◊ Loc. adv. În speță = în cazul de față, în cazul dat. – Cf. germ. Spezies, fr. espèce. Vezi definitia »
CASCHÉTĂ s.f. Șapcă cu cozoroc și cu fundul rotund și larg. ♦ Acoperământ de cap din cauciuc, folosit de înotători pentru a nu-și uda părul. [< fr. casquette]. Vezi definitia »
MOÍRĂ s.f. (Mit.; la pl.) Divinitate greacă personificând destinul. V. parce. [Pron. mo-i-ră. / < gr. moira]. Vezi definitia »
groapă, gropi s. f. (tox.) lingură folosită de consumatorii de opiu și heroină pentru încălzirea drogului inhalat sau injectat ulterior. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z