Definita cuvantului coagula
COAGULÁ vb. tr., refl. (despre soluții coloidale) a (se) transforma în gel; a se închega. (< fr. coaguler, lat. coagulare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu coagula
STIPULÁ vb. I. tr. A introduce, a enunța, a prevedea o clauză, o condiție într-un contract. [< fr. stipuler, cf. lat. stipulare]. Vezi definitia »
ASIMILÁ, asimilez, vb. I. Tranz. 1. A transforma în propria sa substanță materiile nutritive introduse în organism. 2. (Subiectul și complementul indică un grup social sau național) A face asemănător cu sine prin ștergerea trăsăturilor caracteristice (limbă, obiceiuri etc.); a absorbi. 3. A-și însuși cunoștințe, idei etc. 4. A considera egal, asemănător cu altă persoană. 5. (Fon.) A transforma un sunet sub influența altui sunet aflat în apropiere. – Fr. assimiler (lat. lit. assimilare). Vezi definitia »
contemplá vb., ind. prez. pers. 1 sg. contemplu (contemplez) Vezi definitia »
CALCULÁ, calculez, vb. I. Tranz. A face un calcul (I), a socoti; a aprecia. ♦ A elabora planuri, proiecte etc. – Din fr. calculer, lat. calculare. Vezi definitia »
CONGELÁ vb. I. În gastronomie, a îngheța un aliment la o temperatură între -10 și -18 °C, pentru a-l conserva; din fr. congeler; alimentele care trebuie conservate și depozitate pentru lungă durată se congelează industrial la -40 °C, ceea ce este un fel de supracongelare, cf. fr. surgeler, engl. deep-freeze. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z