Definita cuvantului comedon
COMEDÓN s. n. mic punct negru din sebum, pe pielea feței și a spatelui. (< fr. comédon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu comedon
COREGÓN, coregoni, s. m. Pește de apă dulce, cu solzi argintii (Coregonus). – Din fr. corégone. Vezi definitia »
PLASTRÓN s.n. 1. Apărătoare din piele căptușită, care protejează pieptul la scrimă. ♦ Partea din față a unei platoșe; pieptar. 2. Partea din față (apretată) care acoperă pieptul la o cămașă bărbătească. 3. (Med.) Regiune dură la palpare. [Pl. -oane. / < fr. plastron]. Vezi definitia »
CARBÓN s. n. Element chimic, metaloid foarte răspândit în natură, component de bază al tuturor substanțelor organice, care se găsește în cărbuni, în petrol, în gaze etc., iar în stare elementară în diamant, în grafit și în cărbunele negru. ◊ Carbon 14 = izotop radioactiv al carbonului, care ia naștere în atmosferă și care servește la stabilirea vârstei vestigiilor materiale. (Hârtie-)carbon = hârtie subțire acoperită pe una dintre fețe cu o substanță chimică de culoare închisă, întrebuințată în dactilografie, cartografie etc. la scoaterea de copii; indigo, plombagină. – Din fr. carbone, lat. carbo, -onis. Vezi definitia »
AMFITRIÓN, -OÁNĂ, amfitrioni, -oane, s. m. și f. Stăpânul unei case în raport cu oaspeții săi; gazdă. [Pr.: -tri-on] – Fr. amphitryon (< gr.). Vezi definitia »
PRÍON, prioni, s.m. 1. Proteină infecțioasă. 2. Agent infecțios subviral, cu greutatea moleculară de 27.000-30.000, unic în felul lui, rezistent la toate procesele de inactivare care degradează acizii nucleici (căldura, razele UV, radiațiile ionizante). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z