Definita cuvantului compatibilitate
COMPATIBILITÁTE s. f. 1. faptul, însușirea de a fi compatibil. ◊ (lingv.) însușirea de a putea exista împreună, de a suporta asocierea cu un cuvânt sau prezența unei categorii gramaticale. 2. (log.) raport între două enunțuri care nu se exclud reciproc. 3. (mat.) proprietate a unui sistem de relații de a fi compatibil. 4. (telec.) ~ inversă = retrocompatibilitate. (< fr. compatibilité)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu compatibilitate
FREATOFÍTE s. f. pl. plante din regiunile secetoase, cu rădăcini lungi, care ajung până la pânza de apă freatică. (< fr. phréatophytes) Vezi definitia »
EXTENSIBILITÁTE s. f. calitatea de a fi extensibil. (< fr. extensibilité) Vezi definitia »
DURITÁTE s. f. 1. proprietate a corpurilor solide de a fi dure. 2. calitate a radiațiilor ionizante de a fi penentrante. 3. calitate a unei ape de a conține săruri de calciu și magneziu. 4. (fig.) asprime, severitate. (< fr. dureté, lat. duritas) Vezi definitia »
INTENȚIONALITÁTE s. f. intenție ◊ (psih.) caracter orientat către viitorul imediat al unor atitudini. (< fr. intentionnalité) Vezi definitia »
COMPRESIBILITÁTE s. f. 1. proprietate a unui corp de a fi compresibil. 2. raportul dintre micșorarea relativă a unui corp comprimat și creșterea forței care a provocat-o. (<fr. compressibilité) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z