Definita cuvantului megafon
MEGAFÓN, megafoane, s. n. 1. Difuzor de mare putere, folosit pentru transmiterea programelor sonore în piețe, pe stadioane etc. 2. (Nav.) Ansamblu format dintr-un amplificator și un difuzor, de forma unei pâlnii, folosit pentru transmiterea la distanță a comenzilor; portavoce. 3. Instrument de forma unei pâlnii, folosit pentru comunicări verbale la distanță. – Din fr. mégaphone.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu megafon
POGÓN, pogoane, s. n. 1. Unitate de măsură pentru suprafețe de teren agricol, a cărei mărime variază, după epoci și regiuni, în jurul unei jumătăți de hectar. 2. Bucată de pământ (agricol) de un pogon (1); teren cultivat, plantație de această mărime. ♦ Cantitate de produse obținute de pe un pogon (2). – Din bg. pogon. Vezi definitia »
SCHIATRÓN s.n. Tub catodic al cărui ecran devine mai puțin luminos în punctul de impact cu fasciculul electronic. [Pron. schi-a-, scris și skiatron. / < fr. skiatron]. Vezi definitia »
BÓSTON1/BOSTÓN s. n. 1. dans lent asemănător valsului, de proveniență americană; melodia corespunzătoare. 2. gen pianistic în jaz, prin alternanță a notelor joase cu acordurile pe care acestea le susțin. 3. joc de cărți. (< fr. boston) Vezi definitia »
VICECAMPIÓN, -OÁNĂ, vicecampioni, -oane, s. m. și f. Persoană care se clasează pe locul al doilea într-un campionat. [Pr.: -pi-on] – Vice + campion (după fr. vice-champion). Vezi definitia »
ADRENALÓN s.n. (Biol.) Produs intermediar de oxidare a adrenalinei, cu acțiune vasoconstrictoare. [< fr. adrénalone]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z