Definita cuvantului conjuncturalism
CONJUNCTURALÍSM s. n. tendința de a utiliza diversele împrejurări pentru satisfacerea intereselor personale. (< conjunctural + -ism)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu conjuncturalism
UMANITARÍSM s. n. concepție, atitudine pătrunsă de dragoste față de oameni; umanitate (2). (< fr. humanitarisme) Vezi definitia »
GRAFÍSM s.n. 1. Redare în linii simple, grafice; simplitate; simplificare. V. grafie (2) [în DN]. ♦ Manieră de a prezenta o imagine fotografică astfel încât liniile ei principale să se ordoneze după un ritm care îi dă echilibru și unitate. 2. (Liv.) Tendință de a da prioritate elementelor grafice într-o operă de artă. [< fr. graphisme]. Vezi definitia »
ATLETÍSM s. n. Ramură a sportului care cuprinde diverse probe de alergări și de marș, de sărituri și aruncări, sau probe combinate, la care participă atleții. – Din fr. athlétisme. Vezi definitia »
VOCALÍSM s. n. 1. Sistem al vocalelor unei limbi, din punct de vedere fonetic și fonologic, într-un anumit moment al evoluției sale. 2. Parte, capitol al foneticii istorice a unei limbi, care se ocupă cu studiul vocalelor. – Din fr. vocalisme. Vezi definitia »
ICONOCLÁSM s. n. Mișcare socială, politică și religioasă din sec. VIII-IX, în Imperiul Bizantin, care, sub forma luptei împotriva cultului icoanelor, a fost îndreptată împotriva aristocrației laice și ecleziastice. – Din fr. iconoclasme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z