Definita cuvantului menstruație
MENSTRUÁȚIE, menstruații, s. f. Hemoragie fiziologică din mucoasa uterină, care apare la femeia adultă în mod regulat și periodic, începând din epoca pubertății, cu întreruperi temporare în perioadele de sarcină și de alăptare, și până la menopauză, când dispare definitiv; soroc, regulă, period. [Pr.: -stru-a-] – Din fr. menstruation.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu menstruație
ANACUZÍE s. f. surditate totală; cofoză. (< fr. anacousie) Vezi definitia »
POLEMOLOGÍE s. f. studiu științific al războaielor ca fenomene sociale, al cauzelor, efectelor, forțelor motrice, obiectivelor și funcțiilor lor. (< fr. polémologie) Vezi definitia »
PALEOBIOLOGÍE s. f. Ramură a biologiei care studiază organismele fosile animale și vegetale. V. paleontologie. [Pr.: -le-o-bi-o-] – Din fr. paléobiologie. Vezi definitia »
TRATÁȚIE s.f. Faptul de a servi oaspeților mâncăruri și băuturi; (concr.) gustarea, băutura servită. [Gen. -iei. / < it. trattazione]. Vezi definitia »
INTÁRSIE s. f. tehnică de ornamentare a mobilierului prin încrustarea în lemn a unor plăcuțe și fâșii din os, fildeș etc. sau din lemn de altă culoare; intarsiatură. (< germ. Intarsie, it. intarsio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z