Definita cuvantului cordilieră
CORDILIÉRĂ s. f. lanț de munți cu lungimea foarte mare, din mai multe șiruri paralele. (< fr. cordillère, sp. cordillera)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cordilieră
BÁNCĂ1 s. f. 1. instituție financiară care efectuează operații de plată și de credit. ♦ ~ de emisiune = instituție care are dreptul să emită bancnote; bilet de ~ = bancnotă. 2. ~ de date (sau de informații) = instituție specializată în stocarea și furnizarea de informații prelucrate cu ordinatorul; ~ de organe = serviciu într-un spital care conservă organe anatomice în vederea utilizării lor pentru transplant. (< it. banca, fr. banque) Vezi definitia »
șchiopícă s.f. sg. (reg.; în construcții) la șchiopică = șotron. Vezi definitia »
condicuță, condicuțe s. f. (înv.) document echivalent cu cartea de muncă în cazul prostituatelor aflate în evidența Camerei de Muncă, în care se consemnau vizitele medicale săptămânale. Vezi definitia »
MEDULOCULTÚRĂ s. f. metodă de diagnostic în bolile infecțioase, constând din cultivarea germenilor din măduva osoasă. (< fr. médulloculture) Vezi definitia »
CERCOSPORIÓZĂ s.f. (Bot.) Boală a plantelor provocată de ciuperci, caracterizată prin apariția pe frunze a unor pete circulare brune sau albicioase. [Pron. -ri-o-. / < fr. cercosporiose]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z