Definita cuvantului cosmofotogrammetrie
COSMOFOTOGRAMMETRÍE s. f. metodă fotogrammetrică de măsurare și de reprezentare grafică a unor mari porțiuni din suprafața terestră sau din suprafața celorlalte planete, întocmind hărți pe baza fotografiilor luate din sateliți artificiali. (< fr. cosmophotogrammétrie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cosmofotogrammetrie
DEFLÁȚIE s. f. 1. ansamblu de măsuri economice luate în scopul combaterii inflației, al corectării dezechilibrului balanței de plăți. 2. spulberarea de către vânt a nisipurilor provenite din dezagregarea rocilor de la suprafața pământului. (< fr. déflation) Vezi definitia »
MELISOTERAPÍE s.f. Tratament cu venin de albine. [Gen. -iei. / cf. gr. melissa – albină, therapeia – tratament]. Vezi definitia »
PASCALÍE, pascalii, s. f. 1. Calendar bisericesc special, cu ajutorul căruia se poate stabili cu mult înainte data Paștilor și a altor sărbători religioase care nu au loc la date fixe. 2. Carte astrologică populară cu ajutorul căreia se crede că se poate ghici viitorul cuiva. – Din ngr. pashálion. Vezi definitia »
FACTORÍE s. f. agenție a unei case comerciale europene într-o țară străină (în colonii). ◊ punct pentru cumpărarea vânatului de la vânători și pentru aprovizionarea acestora cu unelte, materiale etc. în regiunile nordice depărtate. (< rus. faktoriia) Vezi definitia »
TERMOMETRÍE s. f. Parte a fizicii care se ocupă cu măsurarea temperaturilor. – Din fr. thermométrie, germ. Thermometrie, engl. thermometry. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z