Definita cuvantului criptomer
CRIPTOMÉR, -Ă adj. (biol.) 1. (despre un caracter) condiționat de o mutație recesivă. 2. (despre o genă) cu efecte fenotipice necunoscute. (< fr. cryptomère)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu criptomer
MAGAZIONÉR s.m. v. magaziner. Vezi definitia »
JONGLÉR s.m. 1. Cântăreț (ambulant) din evul mediu care recita la curțile nobililor feudali poezii cavalerești; menestrel. 2. Artist de circ care se produce jonglând cu diferite obiecte. [< fr. jongleur]. Vezi definitia »
OFIȚÉR, ofițeri, s. m. I. 1. Nume generic pentru gradele militare de la sublocotenent până la general; persoană care poartă unul dintre aceste grade. 2. Titlu dat unor funcționari cu atribuții sau cu însărcinări speciale; persoană având acest titlu. ◊ Ofițer al stării civile = persoană însărcinată cu încheierea actelor de stare civilă și cu oficierea căsătoriei civile. 3. (Ieșit din uz) Grad (mai mare decât cel de cavaler) conferit prin anumite decorații; persoană care a primit acest grad. II. (Pop.) Varietate de crap lung și subțire, cu capul mare și osos, cu carnea tare și puțin gustoasă, care trăiește în bălțile din Delta Dunării (Cyprinus carpio oblongus). – Din pol. oficer, rus. ofițer, fr. officier. Vezi definitia »
CRACÁUER s. n. sg. Varietate de salam semiafumat, preparat din carne de bovine, de porc și din slănină. [Pr.: -ca-uer] – Din germ. Krakauer. Vezi definitia »
FESIÉR, -Ă adj. Din regiunea feselor, care aparține feselor. [Pron. -si-er. / < fr. fessier]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z