Definita cuvantului mersol
MERSÓL, mersoli, s. m. Produs care se află în fracțiunile de petrol și motorină, cu un amestec de bioxid de sulf și de clor, folosit la fabricarea mersolatului. – Din fr. mersols.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mersol
STANIÓL s. n. foaie subțire de staniu, la împachetarea alimentelor, a țigaretelor etc. (< germ. Stanniol) Vezi definitia »
MONOPÓL s.n. 1. Drept exclusiv asupra unor valori, asupra unor bunuri, asupra efectuării unor operații etc. 2. Întreprinderi foarte mari sau uniuni de întreprinderi care concentrează în mâinile lor o parte atât de importantă a producției, încât aceasta permite limitarea concurenței și stabilirea la mărfuri a unor prețuri ridicate, de monopol (1), ceea ce asigură obținerea de profituri foarte ridicate. 3. (Fig.) Drept exclusiv pe care și-l arogă cineva. [Pl. -uri. / < fr. monopole < gr. monos – unic, polein – a vinde]. Vezi definitia »
ALGÍCOL, -Ă adj. (despre ciuperci) care crește pe alge. (< fr. algicole) Vezi definitia »
TAUROBÓL s.n. (Ant.) Sacrificiul unui taur adus zeului Mithra, zeiței Cibele și altor divinități. [Pron. ta-u-, pl. -lii. / < fr. taurobole, cf. lat. taurobolium, gr. taurobolion]. Vezi definitia »
SUBCAPÍTOL s.n. Diviziune a unui capitol în care este prezentată o problemă, o latură a subiectului tratat în lucrarea respectivă. [< sub- + capitol]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z