Definita cuvantului crotă
CRÓTĂ s. f. vechi instrument de coarde cu arcuș, cutie ovoidală cu fundul plat, cu 3-6 coarde, pe care arcușul le făcea să vibreze simultan, la populațiile britanice din Țara Galilor; crut. (< it. crotta)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu crotă
IÉDERĂ, iedere, s. f. Specie de arbust târâtor sau agățător, cu frunze verzi strălucitoare și cu flori mici, galbene-verzui, adesea cultivat ca plantă decorativă (Hedera helix).Iederă albă = arbust cu tulpina întinsă pe pământ, cu frunze pieloase și cu flori albe-gălbui, aglomerate în capitule (Daphne blagayana).Lat. hedera. Vezi definitia »
MOȘIOÁRĂ, moșioare, s. f. Diminutiv al lui moșie. [Pr.: -și-oa-] – Moșie + suf. -oară. Vezi definitia »
COPROSCLERÓZĂ s.f. Întărire excesivă a excrementelor în intestine. [< fr. coprosclérose, cf. gr. kopros – excrement, sklerosis – întărire]. Vezi definitia »
CLAPÉTĂ, clapete, s. f. Clapă mică, spec. clapă care intră în construcția unui robinet. – Din fr. clapet. Vezi definitia »
FÍRMĂ s.f. 1. Inscripție pe o placă, pe un zid etc. cuprinzând denumirea și destinația unui magazin, a unei instituții etc. 2. Nume sub care se întreprinde o afacere comercială. [Cf. germ. Firma, it. firma]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z