Definita cuvantului meșteșugăresc
MEȘTEȘUGĂRÉSC, -EÁSCĂ, meșteșugărești, adj. Care aparține meșteșugarului sau ocupației lui, privitor la meșteșugar sau la ocupația lui. – Meșteșugar + suf. -esc.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu meșteșugăresc
PAPAGALICÉSC, -EÁSCĂ, papagalicești, adj. 1. De papagal (1), ca de papagal. 2. Fig. Imitat în mod servil; copiat. – Papagal + suf. -icesc. Vezi definitia »
CHINEZÉSC, -EÁSCĂ, chinezești, adj. Chinez2 (2). ◊ Zidul chinezesc = a) uriaș zid de apărare ridicat la granițele Chinei începând din antichitate; b) fig. stavilă, opreliște (pusă în calea influențelor inovatoare din afară). Umbre chinezești = umbre (reprezentând diverse figuri) proiectate pe un perete, pe un ecran etc., prin combinarea poziției palmelor și a degetelor. – Chinez2 + suf. -esc. Vezi definitia »
scorbuticésc, scorbuticeáscă, adj. (înv.) care se referă la lipsa vitaminei C în alimentație, de natură scorbutică; scorbutic. Vezi definitia »
păstornicésc, păstorniceáscă, adj. (înv.) bisericesc. Vezi definitia »
DISC s.n. 1. Obiect rotund și plat care se folosește în proba atletică de aruncare la distanță. ♦ Obiect rotund și plat. ♦ Placă de patefon. 2. Suprafața aparentă a Soarelui sau a Lunii, văzută de un observator de pe Pământ. 3. Organ sau structură anatomică circulară, plată. ◊ Disc intervertebral = țesut fibros așezat între două vertebre, având forma de disc cu un nucleu bulbos; hernie de disc = hernia discului intervertebral. 4. Receptaculul sau partea terminală la compozee. [Cf. fr. disque, it. disco < lat. discus, gr. diskos]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z