Definita cuvantului cvincuncial
CVINCUNCIÁL, -Ă adj. (despre obiecte) dispuse câte cinci (patru în careu și una la mijloc); (despre elemente florale) cu cinci straturi suprapuse. (< lat. quincuncialis, fr. quinconcial)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cvincuncial
TERITORIÁL, -Ă, teritoriali, -e, adj. Care aparține unui teritoriu, privitor la un teritoriu. ◊ Ape teritoriale = porțiune de mare sau de ocean, de-a lungul coastelor, care face parte din teritoriul unei țări. (În vechea organizare militară) Armată teritorială = armată formată din soldați rezerviști vârstnici, destinată apărării interne a teritoriului. [Pr.: -ri-al] – Din fr. territorial. Vezi definitia »
ANUÁL, -Ă adj. (adesea adv.) Care se întâmplă, se face în fiecare an sau o dată la un an. ♦ Care durează un an; corespunzător unui an. [Pron. -nu-al. / < lat. annualis, cf. it. annuale, fr. annuel]. Vezi definitia »
ANTISOCIÁL, -Ă, antisociali, -e, adj. Care se abate de la regulile de bună conviețuire în societate, care constituie o primejdie pentru societate. [Pr.: -ci-al] – Din fr. antisocial. Vezi definitia »
MATUTINÁL, -Ă adj. (Rar) De dimineață; matinal; matutin. [Cf. lat. bis. matutinalis, fr. matutinal]. Vezi definitia »
PENTAPETÁL, -Ă adj. (despre corole) cu cinci petale. (< fr. pentapétale) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z