Definita cuvantului defrâna
DEFRÂNÁ vb. tr. a scoate din frâne, a elibera. (< de1- + frâna)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu defrâna
CATALINA, com. în jud. Covasna, pe rîul Negru; 3.436 loc. (1991). Vezi definitia »
Una dintre definițiile la cuvantul MAJOR este greșită >> (Muz.; în sintagma) Gamă majoră sau mod major = gamă sau mod care cuprinde cinci tonuri și două semitonuri. – Din fr. majeur. De fapt, majoră este gama în care semitonurile sunt situate între treptele 3-4 și treptele 7-8. Vezi si definitia de la MINOR care este corecta. Si gama minora cuprinde 5 tonuri si 2 semitonuri, dar dispuse intr-o alta ordine. In alta ordine de idei, VA MULTUMESC FOARTE MULT pentru munca Dvs. si pentru instrumentul creat, pe care, marturisesc, il folosesc zilnic cu cea mai mare incredere. Mihai Croitoru Vezi definitia »
TSWÁNA subst. 1. S. m. Membru al populației bantu, de pe teritoriul Botswanei și din vestul Africii de Sud; batswana, bechuana. 2. S. n. Limbă aparținătoare familiei sotho, vorbită de tswana (1); setswana. [Pr.: țuána] (cf. engl. tswana < tswana tswana) [AHDEL] Vezi definitia »
persoana care face fapte sau lucruri nesteptateșurprinzatoare Vezi definitia »
ATÂRNÁ, atấrn, vb. I. I. 1. Intranz. A sta suspendat, a cădea liber în jos (fiind prins sau suspendat de ceva). 2. Tranz. A agăța, a suspenda de un cârlig, de un cui etc., lăsând să cadă liber în jos. 3. Refl. A se agăța de cineva sau ceva. II. Intranz. 1. A se apleca spre pământ sub o povară sau din lipsă de putere. Crengile atârnă de rod. 2. A avea o anumită greutate (relativ mare); a cântări (mult). III. Intranz. A depinde de cineva sau de ceva. – A3 + târn. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z