Definita cuvantului delapida
DELAPIDÁ vb. tr. a sustrage, a-și însuși bani, valori sau alte bunuri din avutul obștesc aflate în grija sa. (după fr. dilapider, lat. dilapidare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu delapida
RIDÁ vb. I tr. A provoca riduri, a face riduri; a zbârci, a încreți. ♦ refl. A căpăta riduri. [< fr. rider]. Vezi definitia »
BREDA, oraș în Olanda, port fluvial pe Merk; 154,6 mii loc. (1986, cu suburbiile). Nod feroviar. Metalurgie, constr. de mașini, produse din mătase, piel. și încălț., conserve de legume; ciocolată. Biserică gotică (sec. 15). În 1625, după o rezistență eroică, B. a fost cucerită de spaniolii conduși de generalul Spinola. Locul mai multor conferințe internaționale. Vezi definitia »
pieptănat cu grenada expr. (adol., glum.) cu părul vâlvoi, ciufulit. Vezi definitia »
ANDROMEDA 1. (în mitologia greacă) Fiica lui Cefeu, regele Ethiopiei, și a Casiopeei. Perseu a salvat-o de un monstru marin și a luat-o de soție. 2. Constelație din emisfera boreală, situată la S de constelația Casiopeea. Cuprinde o nebuloasă în spirală, care se vede cu ochiul liber. Vezi definitia »
PLEDÁ, pledez, vb. I. Intranz. și tranz. A vorbi în fața unei instanțe judecătorești (ca avocat), apărând cauza uneia dintre părți. ♦ P. gener. A susține o cauză, a apăra o idee, un interes; a milita pentru ceva. – Din fr. plaider. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z