Definita cuvantului delecta
DELECTÁ vb. tr., refl. a (se) desfăta, a (se) bucura, a (se) distra. (< fr. délecter, lat. delectare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu delecta
1.Complianta s.f.(fiz, med.), o masura a rigiditatii unui corp in stiinte mecanice si fiziologie – ex.complianta pulmonara, complianta vasculara: complianta mare = rigidate redusa si deformabilitate mare; 2. Complianta adv. (ec.): In management, despre actiunea de a adera si a demostra acest lucru la legi, regulamente, strategii sau politici – ex. au demonstrat complianta la politca firmei noastre – sin. cu au adoptat, aderat la politica firmei noastre; 3.Complianta adj., adv. (med.): In medicina, descrie un atribut al pacientului care urmeaza, adera, la anumite recomandari, scheme terapeutice sau diagnostice – ex. Schemele de tratament indicate tin seama si de complianta pacientului – cu antonimul necompliant. Similar despre medici sau sisteme medicale pentru a descrie acceptarea in practica a unor noi tratamente, proceduri, metode de investigatie; 4.Complianta adv. (IT.) In Industria Software despre actiunea de a adera la un set de standarde specifice domeniului; 5.Compliant/a adj(livr)( despre oameni, animale )sin. cu supus, bland, ascultator. Surse : -in limbajul curent in societatea medicala, inclusiv cea romana; -dex-online -traducere webster online -traducere wikkipedia Vezi definitia »
TRANSLATÁ, translatez, vb. I tranz. (Inform.) A transforma un limbaj de programare într-un limbaj mașină. – Cf. engl. translate (a traduce, a interpreta). Vezi definitia »
PREGUSTÁ vb. I. tr. (Rar) A gusta o băutură, o mâncare înainte de a fi consumată. [P.i. pregúst. / < lat. praegustare]. Vezi definitia »
grafitá vb. tr. 1. A acoperi cu grafit. 2. A transforma în grafit. ◊ A adăuga grafit. (< fr. graphiter) Vezi definitia »
GUSTÁ, gust, vb. I. I. Tranz. și intranz. 1. A lua puțin dintr-o mâncare sau dintr-o băutură spre a le afla gustul. 2. A mânca sau a bea în cantități mici, spre a-și potoli (pentru puțin timp) foamea, setea sau pofta; p. gener. a mânca. II. Tranz. Fig. 1. A avea parte, a se bucura de ceva. 2. A prețui, a-i plăcea cuiva ceva. – Lat. gustare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z