Definita cuvantului metamerie
METAMERÍE, metamerii, s. f. 1. Împărțire a corpului unor animale în segmente asemănătoare, care se succedă. 2. Divizare a mezodermului și a corpului în metamere. – Din fr. métamérie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu metamerie
FILATELÍE s.f. Colecționare de timbre și de mărci poștale. [Gen. -iei. / < fr. philatélie, cf. gr. philein – a iubi, ateleia – taxă de transport]. Vezi definitia »
METAEDUCÁȚIE s.f. Pregătire educativă necesară omului contemporan în vederea însușirii deprinderilor de a utiliza atât cantitatea de informație tehnico-științifică și culturală, cât și sistemele de comunicare și de documentare existente. [Gen. -iei. / et. incertă]. Vezi definitia »
proizvolénie, proizvolénii, s.f. (înv.; în loc. adv.) de pre proizvolenie = de bunăvoie, neconstrâns de nimeni. Vezi definitia »
METAGALAXÍE s. f. 1. sistem ipotetic în care ar fi înglobate galaxiile. 2. ansamblul nebuloaselor extragalactice de la care se pot recepționa radiații. (< fr. métagalaxie) Vezi definitia »
SOMESTEZÍE s. f. transmitere a informațiilor senzoriale de la receptorii întregii suprafețe a corpului și de la structurile somatice profunde (mușchi, articulații) la măduva spinării. (< fr. somesthésie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z