Definita cuvantului demara
DEMARÁ vb. I. tr. a dezlega odgoanele unei corăbii (în vederea plecării). II. intr. 1. (despre autovehicule, motoare etc.) a se pune în mișcare, a porni. 2. (fig.; despre un sportiv participant la o cursă) a porni cu avânt, în viteză, a țâșni; (despre o acțiune, o afacere) a începe. (< fr. démarrer)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu demara
ANURADHAPURA, oraș în N statului Sri Lanka, reșed. provincială; 38 mii loc. (1986). Centru comercial pentru orez. Turism. Fundat în sec. 5 î. Hr. A. devine cap. celui mai vechi regat singhalez, iar din sec. 3 î. Hr. pînă astăzi principalul centru sacru al budismului din ins. Ceylon. Decade în sec. 10. Vestigii arheologice. Vezi definitia »
DURÁ vb. I. tr. 1. A ține, a se desfășura un anumit timp, o anumită perioadă. 2. A dăinui, a se menține. 3. A se menține în viață, a trăi. 4. (Despre obiecte) A fi trainic, tare, rezistent, durabil. [< fr. durer, it., lat. durare]. Vezi definitia »
BUCURÁ, búcur, vb. I. Refl. 1. A simți bucurie, a fi cuprins de bucurie. ♦ Tranz. A produce cuiva o bucurie, o satisfacție. 2. A se desfăta, a petrece. 3. A dispune de..., a avea la îndemână. ♦ A fi foarte căutat, a provoca interes. 4. (Peior.) A râvni la...; a încerca să profite. – Comp. alb. bukuron'. Vezi definitia »
înnodurá vb. I (reg.) a împreuna firele unei urzeli noi cu uruiocul vechi. Vezi definitia »
ALOMPRA (ALAUNGPAYA) (1714-1760), om politic birmanez. A întemeiat dinastia birmană (c. 1752), eliberînd și unind teritoriile birmane. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z