Definita cuvantului metanol
METANÓL, metanoli, s. m. (Chim.) Alcool metilic. – Din fr. méthanol.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu metanol
MOL s.n. Dig de piatră construit către largul mării la intrarea într-un port pentru a micșora acțiunea valurilor care vin din larg. [< it. molo, fr. môle, cf. lat. moles – grămadă]. Vezi definitia »
ANTISPANIÓL, -Ă, antispanióli, -e, adj. Îndreptat împotriva spaniolilor, a limbii sau a culturii lor. (din pref. anti- + spaniol) [v. comuneros în DEX '96] Vezi definitia »
LEGUMÍCOL, -Ă adj. referitor la culturile de legume. (< legumi- + -col2) Vezi definitia »
TIMÓL s.m. 1. Compus organic cu miros aromatic și gust pișcător, care se găsește în esența de cimbrișor. 2. (Med.) Probă de laborator pentru verificarea funcțiilor ficatului. [< fr. thymol]. Vezi definitia »
SIMBÓL s.n. Semn care reprezintă, în mod convențional sau prin analogie, un obiect, o noțiune, o idee etc. ♦ Orice semn convențional care abreviază ceva; literă sau grup de litere care reprezintă numele unui element chimic; literă sau grup de litere care reprezintă o unitate de măsură etc. ♦ Simbolul credinței = crez. ♦ Figură de stil prin care se exprimă o idee abstractă cu ajutorul unui obiect, pe baza unei analogii. [Cf. lat. symbolum, gr. symbolon – semn, marcă, fr. symbole, it. simbolo]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z