Definita cuvantului denisipa
DENISIPÁ vb. tr. 1. a curăța apa, prin decantare, de nisipul în suspensie. 2. (metal.) a îndepărta nisipul de pe piesele turnate. (după fr. dessabler)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu denisipa
POMPÁ vb. tr. 1. a împinge, a aspira un fluid cu o pompă. 2. (fam.) a presa, a stărui mult pe lângă cineva; a interveni cu putere. (< fr. pomper) Vezi definitia »
REȘAPÁ vb. tr. a reconstitui banda de rulare a unei anvelope uzate prin adăugarea unui nou strat de cauciuc pe pânze. (< fr. rechaper) Vezi definitia »
STEPÁ, stepez, vb. I. Intranz. (Rar) A executa un dans bătând stepul. – Din step. Vezi definitia »
OCUPÁ vb. I. tr. 1. a lua în stăpânire, a cuceri cu forța armată o țară, un teritoriu. 2. a lua în primire, a deține (un post, o casă etc.) II. refl. a se îndeletnici cu ceva, a exercita o meserie. ◊ a se interesa, a urmări îndeaproape. (< lat. occupare, fr. occuper) Vezi definitia »
EXTIRPÁ vb. I. tr. 1. A înlătura, a scoate pe cale chirurgicală (o parte dintr-)un organ bolnav, o tumoare etc. 2. (Fig.) A smulge din rădăcini; a stârpi. [P.i. extírp și -pez, 3,6 -pă. / < fr. extirper, cf. lat. extirpare – a dezrădăcina < ex – afară, stirps – rădăcină]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z