Definita cuvantului dermatomicoză
DERMATOMICÓZĂ s. f. afecțiune a pielii și a anexelor ei, provocată de dermatofite; dermatofitoză; dermatofiție. (< fr. dérmatomycose)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dermatomicoză
PROVITAMÍNĂ, provitamine, s. f. Substanță inactivă din alimente, activată de organism și transformată în vitamină. – Din fr. provitamine. Vezi definitia »
ANAMNÉZĂ s. f. 1. (la Platon) explicare a cunoașterii prin reamintirea ideilor pe care sufletul le-ar fi contemplat într-o existență anterioară. 2. rugăciune care se face în timpul unei mise la catolici. 3. totalitatea antecedentelor unei boli, obținute de medic prin interogarea bolnavului. (< fr. anamnèse, gr. anamnesis) Vezi definitia »
ESTRAPÁDĂ s. f. 1. formă de tortură constând în a ridica pe condamnat la o oarecare înălțime cu o frânghie și apoi a-l lăsa să cadă cu brutalitate, de mai multe ori, până aproape de pământ. 2. mișcare de gimnastică constând în a suspenda corpul în mâini și a-l face să treacă printre brațele depărtate. (< fr. estrapade) Vezi definitia »
LITOSFÉRĂ s.f. Învelișul exterior, pietros, al globului terestru. [< fr. lithosphère, cf. gr. lithos – piatră, sphaira – sferă]. Vezi definitia »
AEROTÉRMĂ, aeroterme, s. f. Aparat electric de încălzire cu aer cald. – Din fr. aérotherme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z