Definita cuvantului meterez
METERÉZ, metereze, s. n. 1. Întăritură sau parte dintr-o întăritură militară din trecut; val2. ♦ P. gener. (Rar) Întăritură la stâlpii unui pod. 2. (Înv.) Parapet (la partea superioară a zidurilor și turnurilor de apărare ale unei cetăți); crenel. [Pl. și: meterezuri] – Din tc. meteris.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu meterez
PECHINÉZ s.m. Câine cu botul scurt și turtit, cu picioarele scurte și cu părul lung și moale. [Cf. fr. pékinois]. Vezi definitia »
CARTAGINÉZ, -Ă, cartaginezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care făcea parte din populația vechii Cartagine sau era originară de acolo; pun. 2. Adj. Care aparține Cartaginei sau locuitorilor ei, privitor la Cartagina sau la locuitorii ei; punic. – Cartagina (n. pr.) + suf. -ez. Cf. fr. Carthaginois. Vezi definitia »
ZAIRÉZ, -Ă, zairezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Republicii Democratice a Congoului (Zair) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Zairului sau populației lui, privitor la Zair sau la populația lui. [Pr.: za-i-] – Zair (n. pr.) + suf. -ez. Vezi definitia »
IROCHÉZ, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor) care aparține unei populații indiene din America de Nord. II. s. f. familie de limbi indigene din America de Nord. ◊ (fam.; s. n.) limbaj ininteligibil. (< fr. iroquais) Vezi definitia »
PRENADÉZ s. n. Substanță vâscoasă adezivă folosită la lipit. – Cf. adeziv. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z