Definita cuvantului consacra
CONSACRÁ, consácru, vb. I. Tranz. 1. A pune la dispoziție, a dărui cu totul; a închina, a destina. ♦ Tranz. și refl. A (se) dedica, a (se) devota. 2. A stabili; a consfinți. – Din fr. consacrer, lat. consecrare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu consacra
AMBARÁ s. f. obstacol, jenă, încurcătură (financiară). (< fr. embarras) Vezi definitia »
ÎNCADRÁ, încadrez, vb. I. 1. Tranz. A înrăma. 2. Refl. A se potrivi, a se armoniza cu mediul înconjurător. 3. Tranz. (Jur.) A cuprinde într-un text de lege o faptă, p. ext. un delincvent. 4. Tranz. (Rar) A înconjura, a împresura (1). 5. Tranz. și refl. A (se) angaja într-o întreprindere, într-o instituție ♦ Refl. A se integra într-un colectiv, într-o organizație, într-o acțiune etc. 6. Refl. A respecta o anumită limită de timp pentru săvârșirea unei acțiuni. – Din fr. encadrer. Vezi definitia »
FRUSTRÁ vb. I. tr. A lipsi, a priva pe cineva de un bun, de un drept; a înșela. [< fr. frustrer, lat. frustrari]. Vezi definitia »
DEZAERÁ vb. I. tr. 1. A elimina aerul aflat în materia primă fibroasă folosită la fabricarea hârtiei. 2. A evacua aerul din pungile de aer formate într-o conductă, într-un rezervor etc. [Pron. -a-e-. / < dez- + aera]. Vezi definitia »
INFRA- Element prim de compunere savantă cu semnificația „de mai jos”, „dedesubt”, „dincolo de”. [< fr. infra-, cf. lat. infra]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z