Definita cuvantului dextru
-DÉXTRU elem. dextr(o)-.

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dextru
CLINOMÉTRU, clinometre, s. n. Nume dat mai multor instrumente care servesc la măsurarea unghiurilor în plan vertical față de orizont, a unghiurilor zenitale față de verticala unui loc, a unghiului format de un strat geologic sau de suprafața pământului cu un plan orizontal etc. – Din fr. clinomètre. Vezi definitia »
TERMOANEMOMÉTRU s. n. aparat pentru determinarea vitezei vântului, bazat pe măsurarea rezistenței electrice a unui filament încălzit. (< fr. thermo-anémomètre) Vezi definitia »
FADEOMÉTRU s.n. Aparat pentru determinarea rezistenței vopsirii fibrelor la intemperii, la lumină etc. [Pron. -de-o-. / < fr. fadéomètre]. Vezi definitia »
TINTOMÉTRU s. n. colorimetru în care lichidul de cercetat este comparat cu o serie de sticle etalon colorate diferit. (< germ. Tintometer) Vezi definitia »
LIBER-ARBÍTRU s.n. (Fil.) Interpretare voluntaristă absolutizantă a libertății, opusă determinismului, care neagă existența legilor obiective ale naturii și ale societății, considerând că omul poate acționa numai după voința sa, independent de orice altă condiționare. [După fr. libre arbitre]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z