Definita cuvantului dezanamorfoză
DEZANAMORFÓZĂ s. f. (cinem.) operație inversă anamorfozei, care permite restituirea proporțiilor normale ale imaginilor proiectate pe ecran. (< fr. désanamorphose)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dezanamorfoză
PÁLMĂ2, palme, s. f. (Înv.) Ramură de palmier (considerată ca semn al biruinței). ♦ Motiv ornamental (în formă de ramură de palmier). ◊ Palmele academice = distincție în formă de frunză de palmier stilizată, acordată de Academia Franceză oamenilor de știință și artiștilor. – Din fr. palme. Vezi definitia »
COÁRTĂ s. f. v. coardă2. Vezi definitia »
SPIRÁLĂ, spirale, s. f. Curbă plană descrisă de un punct care se rotește în jurul unui punct fix, depărtându-se din ce în ce mai mult de el; p. ext. obiect care are această formă. ◊ Loc. adj. și adv. În spirală = în formă de spirală; răsucit, încolăcit. – Fr. spirale. Vezi definitia »
odấrjă, odârji, s.f. (pop.) coadă la îmblăciu. Vezi definitia »
EPIDÉRMĂ, epiderme, s. f. 1. Epiteliu care acoperă corpul omului și al animalelor superioare, având la animalele nevertebrate un singur strat de celule, iar la cele vertebrate mai multe straturi. 2. Țesut vegetal exterior de protecție al plantelor, format de obicei dintr-un singur strat de celule. – Din fr. épiderme, lat. epidermis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z