Definita cuvantului dinamocoră
DINAMOCÓRĂ adj., s. f. (plantă) ale cărei semințe se răspândesc prin crăparea explozivă a fructelor. (< fr. dynamochore)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dinamocoră
MITILICULTÚRĂ s. f. ramură a agriculturii care se ocupă cu creșterea și comercializarea midiilor. (< fr. mytiliculture) Vezi definitia »
LOCÚLĂ s.f. v. locul. Vezi definitia »
MENINGOMIELÍTĂ s. f. inflamație a măduvei spinării și a meningelor ei. (< fr. méningomyélite) Vezi definitia »
ANALOBÁRĂ s. f. curbă care unește pe o hartă punctele cu aceeași variație pozitivă a presiunii atmosferice. (< engl. anallobar) Vezi definitia »
ANALÍZĂ s. f. 1. metodă științifică de cercetare a realității, bazată pe descompunerea proceselor, a obiectelor studiate în părțile lor constitutive. ◊ examinare amănunțită a unei probleme, opere literare, a unui text. ♦ în ultimă ~ = în concluzie, ca încheiere. 2. ~ matematică = ramură a matematicii care studiază funcțiile, limitele, derivatele și aplicațiile lor. 3. descompunere a unei substanțe, pentru a-i stabili compoziția chimică. 4. ~ corticală = funcție a cortexului prin care se desprind însușirile generale și cele specifice ale obiectelor și fenomenelor. (< fr. analyse, gr. analysis) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z