Definita cuvantului dispersa
DISPERSÁ vb. I. tr., refl. a (se) împrăștia, a (se) răspândi. ◊ (chim.) a realiza o dispersie, a se afla în stare de dispersie. II. tr. a împrăștia organizat populația, instituțiile etc. în timp de război, pentru a nu constitui obiective vizibile. ◊ a dispune unitățile militare pe subunități în raioane la distanțe mari, pentru a reduce posibilitățile inamicului de a le nimici. (< fr. disperser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dispersa
EMUSÁ vb. I. tr. (Franțuzism) A reda mai șters, cu puțină vioiciune; a slăbi; a atenua. [ < fr. émousser]. Vezi definitia »
Premisa, premise s.f. 1-Fiecare dintre prepozitiile initiale ale unuirationament, din care se deduce concluzia. 2-Idee de baza, punct de plecare;conditie de baza Vezi definitia »
RAMBURSÁ, rambursez, vb. I. Tranz. A restitui cuiva o sumă de bani datorată. ♦ A trimite, a da înapoi (prin ramburs). – Din fr. rembourser. Vezi definitia »
(sursa? Rrm. = ??) PURÍU, -IE 1. adj. (Reg.; d.oameni) Cărunt. 2. adj. (Reg.; d. oameni) Bătrân. 3. s.m. (Arg.) Tată. – Rrm. puro. Vezi definitia »
DEVERSÁ vb. I. tr., refl. A face să se scurgă, a (se) vărsa; a (se) revărsa. [< fr. déverser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z