Definita cuvantului meistersänger
MEISTERSÄNGER, meistersängeri, s. m. Trubadur medieval german. [Pr.: máistărzengăr] – Din germ. Meistersänger.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu meistersänger
CÁIER, caiere, s. n. Mănunchi de lână, de in, de cânepă sau de borangic, care se pune în furcă pentru a fi tors. – Lat. *caiulus. Vezi definitia »
TRANSFÉR s. b. 1. transferare. ◊ (sport) mutare a unui jucător profesionist de la un club la altul. 2. transmitere a unui drept de proprietate, a unor obligații de la o persoană la alta. ◊ transmitere de titluri de valori monetare. 3. (psih.) mutare a încărcăturii, a sarcinii afective de la un obiect la altul. 4. transmitere de energie sau de electroni de la un sistem fizic la altul. 5. (mar.) transbordare de materiale și oameni cu ajutorul unui dispozitiv de parâme și macarale asemănătoare funicularului. 6. (inform.) deplasare a unei date dintr-un amplasament în altul, fără distrugerea înregistrării originale. (< fr. transfert) Vezi definitia »
HACKER s.m. 1. Persoană foarte pasionată de calculatoare, care deține cunoștiinte avansate de utilizare a acestora. 2. Persoana foarte pasionată de tehnologie și de înțelegerea modului in care funcționează diferite dispozitive. 3. În general termenul desemnează o persoană motivată de dorința de a înțelege lucrurile în profunzime. Vezi definitia »
CIMIÉR s. n. figură care împodobea coiful de turnir (și de luptă) al cavalerilor medievali. (< fr. cimer) Vezi definitia »
AMIANTIFÉR, -Ă adj. Care conține amiant. [Pron. -mi-an-. / < fr. amiantifère]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z