Definita cuvantului docimologie
DOCIMOLOGÍE s. f. disciplină care cercetează problemele examinării și notării elevilor, a candidaților la examene și concursuri. (< fr. docimologie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu docimologie
TURBÁȚIE s. f. deplasare a materiei în sol sau în depozitele mobile superficiale sub acțiunea înghețului și dezghețului. (< germ. Turbation) Vezi definitia »
GOLIARDÍE s. f. spirit de goliard; năzdrăvănie, libertinism; nonconformism. (< fr. goliardie) Vezi definitia »
CROMATOTAXÍE s.f. Afinitate a unor substanțe de a ataca cromatina nucleară. [Gen. -iei. / < fr. chromatotaxie, cf. gr. chroma – culoare, axis – ordine]. Vezi definitia »
PERINEOGRAFÍE, perineografii, s. f. (Med.) Radiografie a regiunii perineale. [Pr.: -ne-o-] – Din fr. périnéographie. Vezi definitia »
INSTRUMENTÁȚIE s.f. 1. Etapă în procesul de creație a unei piese muzicale pentru orchestră, în care autorul repartizează ceea ce revine fiecărui instrument în parte. ♦ Ramură a muzicii care se ocupă de descrierea particularităților fiecărui instrument. 2. Extragere a unei unelte sau a unei piese rămase din întâmplare într-un puț de petrol. [Gen. -iei. / cf. fr. instrumentation]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z