Definita cuvantului dual
DUÁL, -Ă I. adj. care prezintă dualitate; dublu. ◊ (despre două noțiuni matematice) de aceeași natură, obținute una din cealaltă prin același procedeu. II. s. n. număr gramatical caracteristic unor limbi, deosebit de singular și plural, prin care se arată că este vorba de două exemplare din aceeași specie sau de o pereche de obiecte. (< fr. dual, lat. dualis)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu dual
INTERNAȚIONÁL, -Ă, internaționali, -e, adj. Care are loc între mai multe națiuni, care angajează sau privește mai multe țări, privitor la raporturile dintre națiuni. La care participă reprezentanții mai multor state; care are o importanță ce depășește granițele unei singure țări. ♢ Limbă internațională = limbă națională cu largă circulație în afara granițelor unei națiuni și folosită în mod oficial, mai ales în relațiile diplomatice. Drept internațional = totalitatea normelor de drept care reglementează raporturile dintre state. ♦ (Substantivat) Sportiv care reprezintă țara sa într-o competiție internațională. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. international. Vezi definitia »
PERICECÁL, -Ă adj. situat în jurul cecului2. (< fr. péricaecal) Vezi definitia »
LEPTOCEFÁL, -Ă I. adj. care prezintă leptocefalie. II. s. m. larva de anghilă, cu corpul comprimat lateral și transparent. (< germ. leptozephal) Vezi definitia »
1. HOMOSEXUAL, POPONAR ; 2. OM DE NIMIC, JAVRĂ ; expresie : „CE BULANGIU E ĂLA!” Vezi definitia »
CONAȚIONÁL, -Ă adj., s. m. f. (cel) care face parte din aceeași națiune cu cineva. (<it. connazionale) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z