Definita cuvantului ducat
DUCÁT I. s. n. ținut, stat condus de un duce sau de o ducesă. II. s. m. monedă italiană de argint sau de aur, în evul mediu și în alte țări din Europa. (< it. ducato)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ducat
NEDIRIJÁT adj. v. PRIORITATE. Însușirea de a fi primul în timp; dreptul de a ocupa primul loc ca importanță, ca valoare, ca demnitate; precădere, primordialitate, întâietate. ◊ Prioritate de trecere = întâietate și ordine de trecere printr-o intersecție nedirijată a unui vehicul în raport cu celelalte care sosesc în același timp din direcții diferite. [DEX '98] Vezi definitia »
preaspurcát, -ă, adj. (înv.) extrem de josnic, de mârșav, de ticălos. Vezi definitia »
STILÁT, -Ă adj. (Despre oameni) Cu comportare elegantă, corectă; manierat, binecrescut, instruit. [Cf. fr. stylé]. Vezi definitia »
ASOCIÁT, -Ă, asociați, -te, s. m. și f. Persoană care s-a întovărășit cu alta sau cu altele, în vederea unui scop comun. ♦ Membru al unei organizații cooperatiste. [Pr.: -ci-at] – V. asocia. Vezi definitia »
PRINCIPÁT, principate, s. n. 1. Teritoriu condus de un suveran care are titlu de principe. ♦ (La pl.; de obicei determinat prin „române” sau „dunărene”) Nume purtat de Țara Românească și Moldova în perioada dinaintea Unirii. 2. Demnitate de principe. [Var.: (înv.) prințipát s. n.] – Din fr. principat, lat. principatus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z