Definita cuvantului durometru
DUROMÉTRU s. n. aparat cu care se măsoară duritatea materialelor în procesul de fabricație. (< fr. duromètre)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu durometru
LIBER-ARBÍTRU s.n. (Fil.) Interpretare voluntaristă absolutizantă a libertății, opusă determinismului, care neagă existența legilor obiective ale naturii și ale societății, considerând că omul poate acționa numai după voința sa, independent de orice altă condiționare. [După fr. libre arbitre]. Vezi definitia »
pentru domeniul ferviar: este aparatul aflat în biroul de mișcare sau în cabinele tehnice cu instalații de semnalizare din stațiile de căi ferate unde se realizează interblocaje între diferite părți de instalații și de unde se pot manipula de către personalul autorizat instalații feroviare (macazuri, saboți de deraiere, bariere, semnale, frâne de cale, etc.) Vezi definitia »
TÍMBRU s.n. 1. Imprimat de dimensiuni mici care servește ca dovadă pentru plata unor impozite, a unor taxe sau a unor cotizații; (p. ext.) ștampilă cu care se imprimă unele imprimate de acest fel. ♦ Timbru sec = imagine imprimată în relief pe hârtie, cu ajutorul unei ștampile de metal. 2. Taxă reprezentând valoarea unui timbru (1) plătită în numerar unei administrații publice. 3. (Fiz.; muz.) Calitate a unui sunet prin care acesta se deosebește de un sunet de aceeași înălțime produs de un alt izvor sonor. 4. (Herald.) Termen prin care se înțelege coiful heraldic cu cimierul și lambrechinii săi. [< fr. timbre, cf. it. timbro]. Vezi definitia »
MONOMÉTRU s. m. 1. vers antic dintr-un singur metru. 2. vers compus din metri de același fel. (< fr. monomètre) Vezi definitia »
TOPOCÉNTRU s. n. (astr.) locul de observație ca punct de origine. (< germ. Topozentrum) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z