Definita cuvantului eclectism
ECLECTÍSM s. n. 1. îmbinare mecanică a unor idei, concepții, puncte de vedere eterogene și opuse. ◊ lipsă de consecvență în convingeri, în teorii. 2. sistem de concepții care, fără a se întemeia pe idei originale, alege din diverse sisteme de gândire ceea ce pare mai adecvat. ◊ (arhit., arte) îmbinare necritică a unor elemente luate din stiluri diferite sau din diferitele mijloace personale de exprimare ale unor artiști consacrați. (< fr. éclectisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu eclectism
HORAȚIANÍSM s.n. Imitație a poeziei lui Horațiu, caracterizată prin intimitate, recluziune a poetului, meditație și consolare. [< Horațiu – poet latin]. Vezi definitia »
HULIGANÍSM s.n. Purtare sau atitudine brutală, care se manifestă prin încălcarea în mod grosolan a drepturilor și a libertăților celorlalți cetățeni, prin acte de agresiune, devastări etc. [< huligan + -ism]. Vezi definitia »
CONSERVATÍSM s. n. Atitudine, sistem de idei, convingeri politice care acordă importanță instituțiilor tradiționale (religie, familie, proprietate) și susțin dezvoltarea treptată în locul schimbărilor bruște. – Din fr. conservatisme. Vezi definitia »
s.m. Cuvant de origine sumero-akadiana,= zeul care va stapani lumea, / zeul din umbra, necunoscut inca, nestiut de nimeni. Vezi definitia »
PAȘOPTÍSM s. n. Ideologia participanților la Revoluția de la 1848 din țările românești. – Pașopt (= patruzeci și opt) + suf. -ism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z